22 Ocak 2012 Pazar

EĞİTİM ARAŞTIRMA GELİŞTİRME MERKEZİ (İhsaniye köyü Çatalca )





Merkezimiz kız gibi hazırlandı.Şimdi sıra içini doldurmakta.Birkaç dostun katkıları ve kendi imkanlarımızla tamamlamaya çalışıyoruz .Henüz devletten bir şey göremedik ama bakalım davet ettiğimizde nasıl onurlandıracaklar.05.02.2012'de bir toplantımız olacak.Muhsin hocamızı (prof.Muhsin DOĞAROĞLU ) davet ettik.
Rahmetli İhsan AKDOĞAN köyümüzün okullarını,lojmanlarını ve sağlık ocağını yaptıran hayır sever büyüğümüz.Şimdi yaptırmış olduğu boş duran bir önceki okul biz arıcılar için bir merkez oluyor.İSTANBUL İLİ ARI YETİŞTİRİCİLERİ BİRLİĞİ İHSAN AKDOĞAN ARAŞTIRMA GELİŞTİRME VE EĞİTİM MERKEZİ 
Son çalışmalar,kapılar onarıldı.
Merkezin zemin kat girişi düzenleniyor.Görüyorsunuz bir şeyi var edip ortaya koymak ne kadar meşakkatli bir iş.Nezaret edenlere dikkatli bakarsanız anlayacaksınız hava buz gibi soğuk!...
Girişin betonu atıldıktan sonra bayrak direkleri de dikildi.İnşallah bayraklarımızın da gururla dalgalandığı çalışmanın başladığı günleri göreceğiz.
Bütün birimlerin boya badana işleri tamamlandı.
Engelli kardeşlerimizle de iş birliğimiz olacak. Onun için onlara da bir oda ayırdık.


Konferans salonumuzun zeminleri laminant parke ile kaplandı.Sahne için keresteleri gönderdik.
Abdullah ustamız montajını yaptı.
Sahne hazırlanınca kürsüyü getirdik.Kürsüyü yerleştirince Sadık başkan'a dedim ki hazır etrafta kimse yok gel şunun ilk provasını yapalım.Sanki biraz naz etti ama kürsüye çıkınca insan biraz değişiyormu ne dersiniz.
Doğuştan devlet adamı mübarek.
Bu da son hali.



Şükür kavuşturana icraatları bu kadar konu ettik de peki bu işleri iki ay boyunca kim yaptı dersiniz.Evet hepinizin yakından tanıdığı ARI VE ARICI DOSTU Asım KADIOĞLU.Asım abinin arıcılık dışındaki mesleği buymuş.İki ay boyunca epey emek verdi,eline ayağına sağlık.
Bu mu nereden çıktı birden ayağımıza dolandı.Amca maskot lazım mı?..Valla cuk oturdu,başımızla beraber bizim hayvan dostu olduğumuzu öğrenmiş işi biliyor zilli.Zaten bir süredir okula takılmaya başlamış kalorifere bakan Salim abinin dediğine göre günde üç tane sandeviç götürüyormuş.
Okumanızı tavsiye ediyorum.

Yunus YILMAZ abimiz köyümüzün arıcılarından ve birliğimizin üyesi
Ve aynı arsadaki ilköğretim okulumuzu ziyaret.Fırsat buldukça öğretmenlerimizi ziyaret ediyorum.Değerli müdürümüz Süleyman TANSEVER ve müdür yardımcımız Veli DELEN,her ikisi de  kendisiyle barışık halkın içinden insanlar.Veli hocayla köyde de sık sık görüşüyoruz.Okumayı seven dünyadan haberli bir insan dolayısıyla fikirleri de olan birisi kendisiyle sohbet etmekten keyif aldığım bir dost oldu benim için.Müdür bey de İstanbullu hemşeriyiz anlıyacağınız.Uzun yıllar güneydoğuda da öğretmenlik yapmış ilginç anıları var.Yaşadığı tecrübeler haliyle kişiliğine de yansımış gün görmüş kalender bir insan.Her ikisinin de çağdaş birer eğitimci olması beni ayrıca mutlu ediyor.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder